Tiki Room Vavoom! Den Haag

VavoomVan @hettonzo hoorde ik dat er in Den Haag een heuse Tiki Bar zit en wel op de Grote Markt. Nou ben ik daar in het verleden jaren lang dagelijks geweest maar een tiki bar was me nooit opgevallen. Dat komt misschien ook doordat de kant waar Vavoom! zit eigenlijk één groot doorlopend terras is en de individuele zaken niet echt op vallen.

Maar een tiki bar zo dichtbij moet natuurlijk bezocht worden, zeker als ze op de kaart een Trader Vic’s Mai Tai hebben staan. Dus gisteren naar Den Haag afgereisd om eens te kijken of Vavoom! de moeite waard is.
Het was de eerste echte warme lente dag van het jaar dus alle terrassen van de Grote Markt zaten vol. Maar op een terras zitten kunnen we overal, we wilden zien hoe het er binnen uit ziet dus we zijn neergestreken op een zitje in de hoek vanwaar je de bar en het terras mooi in de gaten kunt houden.
VavoomVavoom Een leuke verzameling rum, allerlei siropen, tiki’s en tiki mugs aan de muur en puffer fish boven de bamboe bar, met de inrichting zit het wel goed!

Mijn referentie voor tiki drinks is de Mai Tai, dus ik bestelde een Trader Vic’s Mai Tai, @hettonzo nam een Bahama Daiquiri.
Vavoom Mai Tai Mijn cocktail was op zich niet vies, maar Vic, draait zich in zijn graf om, dit mag echt zijn naam niet hebben, sterker het is geen Mai Tai! Sinaasappelsap?!? Wat doet dat in godsnaam in zijn Mai Tai. En dan de versiering, dat hoort de halve schil van een limoentje te zijn en een takje mint, dat is met een reden. De mint geeft haar geur af als je drinkt en samen met het limoentje lijkt het op een eilandje met een palmboom in je glas.
Vavoom@hettonzo vond haar Bahama Daiquiri lekker. Dit is niet echt een standaard cocktail, dus geen idee hoe hij hoort te smaken. Ik heb er van geproefd en was verbaasd dat hij erg droog was van smaak, geen idee hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben want ik zag er toch aardig wat zoete componenten in gaan.

Maar al met al een leuke gezellige bar, met zeker niet de slechtste cocktails die ik heb gedronken. Alleen zou de barman eens een keer door een tiki drink boek moeten bladeren om te kijken hoe het echt hoort. Of misschien kan Martin Cate hem nog één keer uitleggen hoe het wel moet 😉

Tiki Room Vavoom!
Grote Markt 29
Den Haa
g

Delen:

Reacties

Tiki Room Vavoom! Den Haag — 1 reactie

  1. Ik mail je even via deze omweg, zie even niet hoe ik dat anders moet doen (digibeet). Ik heb zelf ook een tikibar in Rotterdam (www.tikis.nl), helaas doen we momenteel niet zo gek veel met cocktails,(hoewel David Hester van critiki.com hier ooit binnen is geweest, en onze Mai Tai beter vond als die in de Mai Kai bij hem om de hoek). Warschijnlijk wel intressant is een nieuwe 'cocktailwinkel' in Rotterdam, genaamd Barrelproof, op de Hoogstraat, hebben deze maand een Tiki thema (kwamen vanmiddag decor bij me lenen). Ook misschien interessant voor jou is een Tiki cocktailcursus die in juni of juli op Antiparos (klei Grieks eilandje) wordt gegeven, zit o.a. Don the Beachcomber achter als ik het goed heb), (even op tikicentral.com zoeken op 'Antiparos). Met vriendelijke groet, Jeroen Pannekoek, http://www.tikis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *