Three Dots and a Dash

Three Dots and a DashZes weken nadat ik aan mijn Pimento Liqueur was begonnen was hij eindelijk klaar en kon gebruikt worden in een cocktail.
Voor dit heugelijke feit had ik de Three Dots and a Dash uitgekozen. Three Dots and a Dash “…-” is morse code voor de letter V, de V van Victory en daarmee heb je meteen een datering voor dit drankje te pakken, deze cocktail is van rond de tweede wereldoorlog.
Bedacht door Hank Riddle die net als vele anderen werkte voor Donn Beach, beter bekend als Don the Beachcomber.

De ontvangst hier was gemengd, @hettonzo vond hem wel aardig, de rest van de drankorgels vond hem erg smakelijk. Ik vond dit een lekkere cocktail waarin de rum goed tot zijn recht kwam. De Angostura, falernum en pimento liqueur geven een kruidige ondertoon maar die is niet overheersend.

De cijfers:
@noskos: 8
@hettonzo: 7,5
@deafbeat: 8
@biggliepigglie: 8

Gemiddeld: 8
Prima cocktail dus!

Ingrediënten:
½ oz / 1,5 cl limoensap
½ oz / 1,5 cl sinaasappelsap
½ oz / 1,5 cl honey mix*
1½ oz / 4,5 cl amber Martinique rum
½ oz / 1,5 cl Demarara rum (El Dorado 12 years)
1 dash (1/8 theelepel) Angostura Bitters
¼ oz /0,75 cl falernum
¼ oz /0,75 cl pimento liqueur
6 oz / 18 cl crushed ijs (ongeveer ¾ cup)

Bereiding:
Blend alle ingrediënten maximaal 5 seconden op hoge snelheid. Giet in een glas en serveer met een stokje met 3 cocktailkersjes en een langwerpig stukje ananas…drie puntjes en een streep.

*) Honey Mix maak je door gelijke delen water en honing op te warmen totdat de honing opgelost is in het water. Laat daarna afkoelen.

Delen:

Reacties

Three Dots and a Dash — 2 reacties

  1. Ik ga het niet zelf proberen, heb er het geduld niet voor en mis de expertise, maar als je nog eens iemand nodig hebt om te proeven… smaak heb ik wél 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *