Daiquiri

DaiquiriOnze vriendin uit de VS kwam vorige week voor een bezoek naar Nederland. Omdat ze net als wij dol is op cocktails hadden we buiten een aantal verschillende flessen rum, een doos limoenen ingeslagen bij de Makro. Blijkt dat ze nieuwe medicijnen heeft waarbij ze geen alcohol mag drinken!
Daar zit je dan met 48 limoenen, dus een Key Lime Pie gemaakt, maar die 4 limoenen die ik nodig had daarvoor maken niet echt veel verschil, dus maar op zoek naar cocktails met limoensap.
De daiquiri kwam ik tegen op de facebook pagina van Atlantico Rum, nu heb ik geen Atlantico hier staan, maar een Appleton V/X voldoet ook prima in dit recept waar trouwens weer tientallen variaties op bestaan.
In elk geval is deze zo erg lekker en doet het prima als je met dit warme weer lekker in de tuin zit.

Daiquiri:
2 oz / 6 cl Appleton V/X rum
1 oz / 3 cl limoensap, versgeperst
½ oz / 1,5 cl suikersiroop*

Doe alles met ijsblokjes in een shaker en shake tot de buitenkant van je shaker ijskoud is. Zeef in een martiniglas, garneer met een schijfje limoen.

*suikersiroop maak je door gelijke delen water en suiker te verwarmen tot het is opgelost en daarna laat afkoelen. Bewaard in de koelkast blijft dit tijden goed.

Delen:

Reacties

Daiquiri — 1 reactie

  1. Met regelmaat in Cuba gedronken. Heerlijk!! Lekker frisse cocktail voor op een warme zomerdag (haha, niet voor Nederland dus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *