SIPS, Antwerpen

Sips, AntwerpenAl enige tijd stond SIPS in Antwerpen op de “te bezoeken” lijst. We hadden al eens voor de deur gestaan ook maar dat was toen een gesloten deur, ze zijn namelijk op zondag en maandag gesloten. Gelukkig komen we regelmatig in Antwerpen want onze neef woont daar dus toen we van het weekend bij hem op bezoek waren hebben we een nieuwe poging gewaagd. Dit keer waren ze wel open.

Qua inrichting een erg mooie tent, strak met veel spiegels, glas en een mooi uitgelichte bar.
Dat cocktails hier het middelpunt van de aandacht zijn blijkt wel aan het dikke cocktailmenu en de huisregels die erin staan. Eén van die regels is dat het maken van een goede cocktail tijd kost en dat je dus geduldig moet zijn. Iets waar we het roerend mee eens zijn en diezelfde houding kwamen we ook al tegen bij top bars als The Smuggler’s Cove en The Teardrop Lounge. Maar hoe verhouden hun cocktails zich tot deze giganten?
Wat het eerste opviel waren de prijzen, je kunt zeggen dat ik een Nederlander ben en dus over geld zeur, maar €17 voor een Zombie is vrij stevig, als er nou Lemon Hart 151 had gezeten, een rum die bijna niet meer te vinden is dan had het nog wel redelijk geweest. De Zombie was een uitschieter, de meeste cocktails zitten tussen de €9 en €14, ook niet echt goedkoop maar wel te doen.
Ondanks de prijs heb ik toch de Zombie besteld, @hettonzo had een Mezcalita en Roy een Fog Cutter. Ik wilde toch graag met een klassieke Tiki Drink beginnen.

Sips, AntwerpenZombie, Fog Cutter en Mezcalita

Ik moet zeggen mijn Zombie was fantastisch! Ook de andere drankjes, ach je moet toch even van elkaar proeven, smaakten erg goed. De Mezcalita is een Margarita waarbij de tequila is vervangen door mezcal, de rokerigheid van de mezcal kwam goed door. De Fog Cutter maak ik zelf ook regelmatig en drink ik ook nog weleens buiten de deur dus die was goed te vergelijken, alles smaakte vers en fris, het scheelt een berg als er verse sappen in zo’n cocktail worden gebruikt.

Sips, AntwerpenDizzy Sour en Spicy Banana

Roy hield het bij nog een Fog Cutter voor ronde twee, @hettonzo nam een Spicy Banana en ik een Dizzy Sour. Ook deze waren weer heel erg lekker! De Spicy Banana is een cocktail op basis van Captain Morgan Spice, Creme de Banana en limoensap, yummy!!
De Dizzy Sour was op basis van rye whiskey, donkere rum, benedictine, citroensap en eiwit. Door het rauwe eiwit krijg je een hele mooie schuimlaag op de cocktail en een andere viscositeit. Ik moet zeggen een ontdekking!

Ik kan SIPS van harte aanbevelen als je een keer in Antwerpen bent! Ondanks dat de prijzen iets aan de hoge kant zijn krijg je wel een cocktail van erg goede kwaliteit die met veel zorg wordt gemixt in een erg mooie tent.

SIPS
Gillisplaats 8
B-2000 Antwerpen
http://www.sips-cocktails.com

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *