Zombie (1934)

Zombie (1934)Eén van de klassiekers van de tiki drinks, de Zombie. De eerste versie duikt op rond 1934 en komt van Don the Beachcomber. Deze versie wordt al in 1937 als “oud” bestempeld in het notitieboekje van Dick Santiago, één van de obers van Don.
Als je een Zombie tegenkomt op een cocktailmenu staat er eigenlijk altijd bij dat je er maar maximaal twee per persoon mag bestellen. Niet zo gek gezien de grote hoeveelheid rum! In deze versie 120 ml, waarvan 30 ml dan ook nog eens 75,5% is. Dat is denk ik ook de reden dat de latere versies allemaal iets minder rum hebben, deze is wel heel erg sterk! Lekker, daar niet van, maar sterk.

Om deze cocktail zo authentiek mogelijk te laten smaken heb je Lemon Hart 151 rum nodig. Deze rum wordt in veel tiki cocktails gebruikt en was lange tijd niet verkrijgbaar, simpelweg omdat hij niet meer gemaakt werd, door de opleving in de cocktailwereld, en zeker het rum-, en tikideel daarvan, is hij weer in productie genomen en inmiddels weer te koop. Erg goed nieuws, nu kunnen we weer een hoop klassiekers maken zoals ze bedoelt zijn.

Wat vonden we ervan?
De cijfers:
@noskos: 8,5
@hettonzo: 8,5
@deafbeat: 8,5
@biggliepigglie: 8

Gemiddeld een 8,4. Een hoge score, maar dat verdient hij ook wel, een bijzondere cocktail die ondanks de grote hoeveelheid alcohol best lekker weg drinkt, te lekker misschien en daardoor dus erg gevaarlijk.

Ingrediënten:
¾ oz / 2,25 cl limoensap, versgeperst
½ oz / 1,5 cl Don’s mix*
½ oz / 1,5 cl falernum
1½ oz / 4,5 cl bruine Puerto Ricaanse rum (Diplomatico 7 jaar)
1½ oz / 4,5 cl gerijpte Jamaicaanse rum (Appleton 12 Year Old)
1 oz / 3 cl Lemon Hart 151-Proof rum<
1 sheutje Angostura bitters
6 druppels (1/8 theelepel) Pernod
1 theelepel grenadine
6 oz (¾ cup) crushed ijs

Bereidingswijze:
Doe alles in de blender en blend niet langer dan 5 seconden.
Giet in een longdrinkglas en vul aan met ijsblokjes.
Garneer met een takje mint.

*) Don’s mix, is een mengsel van 1 deel kaneel-suikersiroop en 2 delen grapefruitsap.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *